STid: UNii toegangscontrole met ongekende mogelijkheden

Door toegangscontrole en inbraakdetectie nauw te verbinden. Heeft de Unii de mogelijkheid om de twee aspecten met elkaar te integreren. Het grote voordeel is dat de eindgebruiker hiermee maximaal ontzorgt wordt. Momenteel wordt er een nieuwe stap gemaakt om de STid lezers te ondersteunen met de UNii. De ondersteuning van de STid-lezers zal plaatsvinden in de UNii firmware release van April 2024.

STid integratie

De gebruiksvriendelijkheid zal voor de gebruiker op het gebied van toegangscontrole naar een nog hoger niveau gebracht worden. Waarbij de beveiliging op het hoogste niveau gewaarborgd is. Het leesprincipe is standaard DESFire, verder kan de verbinding met de lezer, naast Wiegand, ook via OSDP verlopen. De STid lezers kunnen via Wiegand aangesloten worden op de deurcontroller en de kaartlezer-interface. In de komende tijd zal ook OSDP op de deurcontroller worden vrijgegeven. Uiteraard werken de lezers met de standaard UNii tag.

De lezers zijn beschikbaar in drie uitvoeringen: Een smalle toegangslezer (ARC1S), een standaard toegangslezer (ARCS-A BLUE) en een pincode toegangslezer (ARCS-B BLUE).

STid Mobile

Met STid-mobile kunnen gebruikers voortaan hun smartphone of -watch (smartwatch alleen Apple) gebruiken voor de toegangscontrole, door gebruik te maken van STid Mobile ID®. Met deze unieke functie is een pas verleden tijd.

De STid Mobile ID®-toepassing digitaliseert de conventionele toegangskaarten en slaat ze op jouw Android™- of iOS®-smartphone op. Digitale kaarten en conventionele toegangskaarten kunnen naast elkaar bestaan. De STid Mobile ID®-applicatie is gratis verkrijgbaar in de Apple Store en Google Play Store. Een gratis digitale kaart is direct beschikbaar na succesvolle installatie van de app.

Naast het gebruikersgemak zijn ook de lage kosten. Geen maandelijkse terugkerende kosten, maar een eenmalige aanschaf van een digitale kaart. Gaat de medewerker uit dienst dan kan de digitale kaart ingetrokken worden en vervolgens weer toegekend worden aan een andere gebruiker zonder extra kosten.

In het STid Mobile ID®-portal schaf je de digitale kaarten eenmalig aan. Via dit portal kan je de kaart toewijzen aan de medewerker, die hiervan een mail ontvangt. Met deze mail en de geïnstalleerde STid Mobile ID®-applicatie kan de medewerker de digitale kaart activeren. Door het aanbieden van de smartphone of -watch bij een geldige lezer zal de digitale kaart gelezen worden. Uiteraard gelden hier de toegangsrechten, die vooraf aan de medewerker in de UNii zijn toegekend. Naast het gebruik van de digitale kaart kunnen ook nog steeds fysieke kaarten worden gebruikt.

Veel applicaties vergen eerst het ontgrendelen van de telefoon en/of het openen van de app op de telefoon. Niet bij De STid Mobile ID®. Gebruikers kunnen hun smartphone of -watch aanbieden aan de lezer terwijl de telefoon nog vergrendeld is. Vraagt de toepassing een hoger beveiligingsniveau, dan kan vooraf ingesteld worden dat de smartphone ontgrendeld moet zijn bij het aanbieden aan de lezer. Het is mogelijk om een multi-factor identificatie af te dwingen door bijvoorbeeld het ingeven van een pincode of gebruik te maken van een vingerafdruk lezer.

Lees ook onze andere updates en nieuwtjes!

UNii webinar: UNii Summer release v2.17

Nieuws
05 juli 2024

De gebruiksvriendelijke UNii Macro’s

Nieuws
21 mei 2024

De UNii is optimaal schaalbaar tot wel 4.096 inputs

Nieuws
07 mei 2024