UNii
Professionele veiligheid voor retail

Helaas zijn diefstal, geweld en inbraak belangrijke thema’s binnen de retail. Met professionele beveiliging ben je verzekerd van een veilige winkel voor klanten en medewerkers.

Een veilige winkel

Winkels hebben te maken met diefstal, geweld of inbraak. Ook brandbeveiliging en toegangscontrole zijn belangrijke aspecten. Dit is zowel belangrijk voor de klanten en werknemers als het behoud van het pand en de inventaris. De UNii helpt hierbij. Esthetisch vormgegeven en onzichtbaar op de plekken waar dat moet, zorgen sensoren voor de detectie van beweging, brand en waterlekkage en hiermee voor een veilige winkelomgeving. Professionele beveiliging die uitblinkt in een eenvoudige bediening.

Uitgebreide detectie

Een veilige winkelomgeving

De UNii kan naast traditionele bekabelde sensoren ook gebruik maken van draadloze sensoren. Ultieme beveiliging zonder ontsierende kabels. Zowel bewegingsmelders als raam- en deurcontacten, rookmelders en watermelders zijn draadloos beschikbaar. De montage is eenvoudig en de detectoren worden in een handomdraai toegevoegd aan de UNii.

Overval

Bij een overval kan met één druk op een (draadloze) paniekknop de UNii voor een stil alarm zorgen. Collega winkeliers, een meldkamer of de politie kunnen dan ondersteuning bieden. Afhankelijk van de situatie kan hierbij ook direct een mistmachine geactiveerd worden zodat de attractieve goederen buiten bereik van indringers komen.

Branddetectie

Afhankelijk van de locatie en het gebruik van het pand is het mogelijk om rook- en brandmelders direct aan te sluiten op het inbraakdetectiesysteem. Een zeer eenvoudige uitbreiding die de veiligheid van de medewerkers enorm verhoogd. Op de UNii kunnen direct bedrade én draadloze rookmelders aangesloten worden. Eventuele brandalarmen worden direct gesignaleerd en doorgestuurd naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC) en de mySmartControl app.

Toegangscontrole

Het is ideaal om medewerkers op één plek te beheren. Daarvoor wordt er vaak voor gekozen om de UNii te gebruiken voor inbraakdetectie én toegangscontrole. Toegangslezers kunnen bedraad en draadloos onderdeel worden van de UNii configuratie. Voor de medewerkers een groot voordeel omdat  één tag of kaart gebruikt kan worden voor de toegangsverlening tot bepaalde ruimten en het eventueel schakelen van het alarmsysteem. Voor de beheerder ideaal omdat de gebruikersrechten in één systeem beheerd kunnen worden.

UNii manager en online

Beheer op afstand

Een nieuwe gebruiker die het alarmsysteem moet schakelen en/of de toegangscontrole gaat gebruiken? Geen probleem, met UNii manager of UNii online kunnen gebruikers eenvoudig worden aangemaakt of aangepast zonder dat tussenkomst van de installateur nodig is.

Uniek is het gebruikersbeheer voor organisaties met meerdere filialen. Bij veel systemen moeten gebruikers per locatie worden toegevoegd of verwijderd. Bij de UNii niet. UNii online biedt de mogelijkheid om gebruikers in één keer toe te wijzen aan meerdere locaties of de rechten hiervan aan te passen. Filiaalbedrijven beheren op deze wijze de gebruikers voor hun locaties op een overzichtelijke en uniforme wijze.

mySmartControl app

Bedien het UNii inbraakdetectie- en toegangscontrolesysteem eenvoudig met de mySmartControl app. U kunt het systeem in- en uitschakelen met één druk op de knop. Ontvang direct pushmeldingen bij een alarm of in-/uitschakelingen. Zelfs als uw telefoon op stil staat kunt u in kennis gesteld worden. Heel handig is de mySmartControl chatfunctie waarin de gebruikers met elkaar kunnen communiceren over de afhandeling van een alarm. Zo weet iedereen de status en wie er actie gaat ondernemen.

Mistmachine

Bescherm je waardevolle voorraad

“Als je het niet kan zien, kan je het niet meenemen” Dat is precies de werking van een mistmachine. Bij een inbraakpoging zal de mistmachine de ruimte, of de plek waar de meest waardevolle goederen liggen, volledig vullen met een dichte mist. Hierdoor is het voor indringers onmogelijk om goederen mee te nemen. Voorkom enorme investeringen in bouwkundige maatregelen maar pas een mistmachine toe. Dat is veel effectiever én goedkoper.

De mistmachine wordt direct aangesloten aan de UNii-bus en wordt via deze weg geprogrammeerd en geactiveerd. Deze unieke integratie voorkomt extra kosten voor bekabeling en detectie en geeft de installateur de mogelijkheid om de status van de mistmachine(s) op afstand te bewaken.

De UNii in de retail

  • Past bij ieder risico en omvang

  • Eenvoudige bediening op het keypad en de app

  • Uitbreiding met oa. overval en branddetectie

  • Uitgebreide toegangscontrole

  • Mistmachines als meeneembeperkende maatregel

  • UNii manager en online voor gebruikersbeheer

  • Ideaal voor filiaalbedrijven

Keurmerken en certificaten

Logo's Certificeringen EN501131Logo's Certificeringen CE EN 50131 Grade 3Logo's Certificeringen EN54 21Logo's Certificeringen Incert
UNii Portretfoto's Frank

Frank

Heb je interesse, of andere technische vragen?

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag met ons samenwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.