UNii fog Mistmachine

Mistmachines zijn een geavanceerde beveiligingsoplossing die valt onder de meeneembeperkende maatregelen. Door een dichte, veilige, mist wordt het zicht onttrokken aan de goederen waardoor deze niet meer bereikbaar zijn. Door de toepassing van een of meerdere mistmachines worden dure en ontsierende bouwkundige maatregelen zoals rolluiken voorkomen.

Uniek en tijdbesparend is de UNii bus integratie die installatie en beheer zeer eenvoudig maakt.

UNii Mistmachine

Eenvoudige installatie

Een mistmachine wordt doorgaans geplaatst op een plek nabij de attractieve (waardevolle) goederen. Deze moeten immers onzichtbaar en onbereikbaar worden bij een inbraak. De mistmachine wordt direct aangesloten aan de UNii-bus en wordt via deze weg geprogrammeerd en geactiveerd. Deze unieke integratie voorkomt extra kosten voor bekabeling en detectie en geeft de installateur de mogelijkheid om de status van de mistmachine(s) op afstand te bewaken.

Mist zonder sporen

Ook veilig in combinatie met voedsel

In de mistmachine wordt een vloeistof omgezet in een dichte, niet doorzichtige mist. Deze mist is gecertificeerd, volkomen veilig en laat geen residu achter. Na een mist uitstoot kan de ruimte gewoon weer gebruikt worden zonder schoonmaakwerkzaamheden. De mist laat immers geen sporen na. Speciaal voor supermarkten, restaurants, bars en andere locaties waar voedselwaren worden verkocht is een vloeistof beschikbaar die in combinatie met voedselwaren veilig kan worden gebruikt.

Supermarkt Voedselveilig

Uitgebreid portfolio

Met de UNii fog mistmachines bieden wij een complete lijn van zeer betrouwbare mistmachines. De gepatenteerde verwarming- en pomptechnologieën zijn enorm flexibel en betrouwbaar om ruimtes van 200m3 tot en met 14.000m3 te vullen met mist. De uitstootsnelheid én de dichtheid van de mist zijn indrukwekkend. Zelfs met geopende gevelopeningen blijft de mist intact.

De mistvloeistof is in diverse uitvoeringen leverbaar: voor inbraakdetectie in normale omgevingen of daar waar voedsel aanwezig is. De vloeistof is gecertificeerd (EC 1935/2004) voor gebruik in omgevingen met voedsel bereiding, productie of verkoop. De mistvloeistof wordt in diverse volumes (500-5000ml) in een plastic zak aangeleverd, is zeer eenvoudig om te vervangen én heeft een concurrerende prijs.

Alle modellen kunnen voorzien worden van een back-up accu zodat de werking ook bij stroomuitval enige tijd is gegarandeerd. De machines hebben een laag energieverbruik in de stand-by modus.

Unieke integratie

UNii fog bus integratie

Het aansluiten van een mistmachine is nog wel eens een klus. Er moet aparte bekabeling naar de mistmachines gelegd worden en ook de centrale moet voorzien zijn van voldoende in- en uitgangen. Daarnaast bestaat altijd de angst dat de mistmachines bij onderhoud of service spontaan afgaan.

Dat is nu verleden tijd met de unieke UNii fog bus integratie
Door de plaatsing van een speciaal UNii fog interface in de mistmachine kan deze direct op de UNii RS485 bus worden aangesloten. Een enorme tijdsbesparing en real-time inzicht in de werking van het systeem. De voordelen:

 • Geen aparte bekabeling meer
 • Gebruik van bestaande detectie
 • Actiepatroon via intelligentie macro’s
 • Real-time inzicht over de status van de mistmachines in UNii manager en online (vliestofniveau, laatste shoot, temperatuur, meldingen etc.)
 • Eenvoudig een testshoot om de werking te controleren

 

Keurmerken & Certificaten

Logo's Certificeringen EN501131Logo's Certificeringen CE EN 50131 Grade 3Logo's Certificeringen EN54 21Logo's Certificeringen Incert

Specificaties van de mistmachine

 • Unieke busintegratie met het UNii alarmsysteem

 • Breed assortiment. Voor iedere situatie een geschikte machine

 • Modern design

 • Machines voorzien van EN50131-8:2019 certificering

 • Vloeistof eenvoudig uitwisselbaar

 • Betrouwbare pomptechnologie

UNii Portretfoto's Frank

Frank

Heb je interesse, of andere technische vragen?

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag met ons samenwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.