UNii
Optimale veiligheid bij hogere risico’s

In sommige situaties volstaat standaard beveiliging niet. Persoonlijke veiligheid, continuïteit of financiële impact kunnen vragen om beveiliging die op maat kan worden afgestemd op een specifieke situatie. Daarin past de filosofie van de UNii; een modulaire oplossing die voor de hoogste risico’s kan worden ingezet en altijd beschikbaar is. De UNii is uitermate geschikt bij rechtbanken, luxe woningen, banken en musea.

Redundantie als standaard

Wat als er onderhoud wordt uitgevoerd?

Beschikbaarheid van de beveiliging is cruciaal bij toepassing in een hoger risico. Hiervoor kan de UNii eenvoudig redundant uitgevoerd worden. Normaliter valt de beveiliging volledig uit bij onderhoud of service aan de centrale apparatuur. Bij de UNii niet! Door de redundante uitvoering blijft de beveiliging gewoon functioneren bij een kabelbreuk of uitval van de centrale. Ook tijdens onderhoud blijft de installatie functioneren en kunnen aanvullende maatregelen om een tijdelijke uitschakeling op te vangen uitblijven.

Intiuïtief en eenvoudig keypad

Het gebruik van het keypad is door het ontwerp intuïtief en eenvoudig. Dat maakt het voor iedereen mogelijk om het systeem te bedienen. Daarnaast is het keypad voorzien van een kaartlezer die voorzien is van het veiligste leesprincipe: DESFire. Een leesprincipe dat bij de hoogste risico’s wordt toegepast. Het optionele 4-ogen principe maakt het mogelijk om in/uitschakelingen door twee personen te laten uitvoeren. Extra zekerheid die nodig kan zijn bij de beveiliging van bijvoorbeeld waardegebieden.

UNii front display

Toegangscontrole

Standaard onderdeel van de UNii

Toegangscontrole is een cruciaal onderdeel van elk beveiligingssysteem. Het stelt organisaties in staat om te controleren wie toegang heeft tot hun faciliteiten. De UNii kan worden uitgebreid met uitgebreide toegangsmogelijkheden. Met één geïntegreerd systeem zijn zowel inbraakdetectie als toegangscontrole mogelijk. Deze unieke integratie voorkomt bijvoorbeeld dat de deur wordt geopend, terwijl de ruimte erachter door de inbraakdetectie wordt beveiligd. Eén systeem betekent ook één code, tag of pasje voor de bediening en één aanspreekpunt voor technische ondersteuning.

Maatwerk met macro’s

Beveiligingsinstallaties in hoog-risico objecten kenmerken zich vaak door de behoefte aan specifieke functies. Het overbruggen van een trildetector als de deur normaal wordt geopend mits het in een bepaald tijdsvak gebeurt is vaak geen standaard functie in een beveiligingssysteem. Hiervoor is de UNii uitgerust met een zeer eenvoudige maar uitgebreide macro module. Met macro’s kunnen alle functies worden gemaakt die niet standaard aanwezig zijn. Ideaal als de klant net iets anders wil.

Standaard Grade 3

Voorbereid op het hoogste risico

Omdat organisaties veranderen is het fijn als ook het inbraakdetectie- en toegangscontrolesysteem hierop aan te passen is. In tegenstelling tot veel andere merken is de UNii maximaal aanpasbaar aan de omvang van de installatie zonder dat vervanging van centrale apparatuur nodig is. Maar ook aan een veranderd risico is gedacht door de UNii te certificeren voor de hoogste risicoklasse: Grade 3. Dus ook als de verzekeraar, op basis van een verhoogde verzekerde waarde, aanvullende eisen stelt is de UNii hierop voorbereid en worden additionele kosten voorkomen.

De UNii in hoog-risico objecten

  • Standaard Grade 3

  • Redundant uit te voeren

  • Eenvoudige bediening op het intuïtieve keypad

  • Unieke integratie van mistmachine

  • Uitgebreide toegangscontrole

  • Maatwerk door middel van macro's

Volledig intergreerbaar

In veel gevallen staat de beveiliging niet op zichzelf maar maakt het een onderdeel uit van het gebouwbeheer- of domoticasysteem. De UNii is volledig integreerbaar in andere systemen. De status van het systeem of de aangesloten detectoren zijn zo eenvoudig zichtbaar op plattegronden en maakt de bediening nog eenvoudiger. Het systeem blijft in alle gevallen autonoom functioneren hetgeen past bij de toepassing en het risico.

Marlon van Zeist

- Installateur bij Slim Beveiligd

Het UNii-keypad is zeer eenvoudig te installeren. Zo past de achterplaat precies over een standaard inbouwdoos en zijn er kabelinvoeren aan de boven- en onderkant van de behuizing. De bekabeling is aangesloten op twee connectoren op de achterplaat, waarna de voorkant gemakkelijk kan worden gemonteerd.

Case Slim Beveiligd

Keurmerken & certificaten

Logo's Certificeringen EN501131Logo's Certificeringen CE EN 50131 Grade 3Logo's Certificeringen EN54 21Logo's Certificeringen Incert
UNii Portretfoto's Frank

Frank

Heb je interesse, of andere technische vragen?

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag met ons samenwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.