UNii Grade 3, maar wat heb je eraan?

Bij de beveiliging van een object wordt met veel factoren rekening gehouden. Zo spelen de aanwezige goederen of bezittingen alsmede de aard van het object een belangrijke rol. De uitkomst leidt tot de maatregelen die in lijn moeten zijn met het risico. Bij deze aanpak wordt vaak gesproken over zogenaamde ‘security grades’. Maar wat zijn dat? De security grades maken een risico-inschatting van het niveau van de aanvaller. Daarnaast is het ook van toepassing op de toegepaste componenten. Hierbij kan, in het algemeen, gesteld worden dat Grade 1 van toepassing is op het laagste risico en Grade 3 wordt toegepast bij het hoogste risico.

Beveiligingsapparatuur

De security grade is dus ook van toepassing op de beveiligingsapparatuur zelf. Dit betekent dat vooraf goed gekeken moet worden wat de security grade is en dat de geïnstalleerde apparatuur hier minimaal op moet aansluiten. Dat geldt uiteraard niet alleen bij de eerste installatie maar ook daarna. Want als de attractiviteit van de goederen of de waarde ervan toeneemt kan dit gevolgen hebben voor de security grade en de klant maatregelen moet treffen die passen bij een hoger niveau.

Impact op de apparatuur

Veel fabrikanten bieden verschillende oplossingen die passen bij een specifieke security grade. De centrale apparatuur voldoet dan aan de eisen die worden gesteld aan bijvoorbeeld Grade 2 of 3. Voor de installateur betekent dit dat voor de installatie goed gekeken moet worden tegen welk risico de klant zich beveiligt en welke apparatuur hier bij hoort. De consequentie hiervan is vaak dat verschillende uitvoeringen van centrale apparatuur gevoerd worden; Grade 2 voor de systemen bij particulieren, MKB en bijvoorbeeld retail en Grade 3 voor de hogere risico’s zoals winkels met elektronica, juweliers en financiële instellingen. Hieruit volgt meer voorraad en hogere kosten om de kennis van de verschillende systemen op peil te houden.

Voordelen van Grade 3

Bij de ontwikkeling van de UNii heeft Alphatronics er voor gekozen om alle centrale apparatuur voor Grade 3 te laten certificeren. Hierdoor hoeft de installateur nog maar één oplossing te beheren. Dit betekent minder voorraad in het magazijn en de service-bus, aanzienlijk minder trainingsuren en altijd een systeem dat past bij het risico van de klant.

Voor de klant biedt een installatie waarvan de centrale apparatuur Grade 3 gecertificeerd is ook enorme voordelen. Indien namelijk het risico stijgt hoeft de apparatuur niet meer vervangen te worden. De Grade 3 certificering zorgt dus voor een enorme besparing voor, tijdens en na de installatie.

Waarom zou het risico stijgen?

Maar komt het wel voor dat aanvullende maatregelen nodig zijn omdat het risico stijgt?

Een praktijkvoorbeeld: Tot voor kort was het risico van een normale fietsenwinkel beperkt. Er werden op straat meer fietsen gestolen dan vanuit een winkel en het meenemen van meerdere fietsen in één keer had weinig zin. Maar met de komst van de elektrische fiets is dat beeld volledig veranderd. De attractiviteit van de fiets is veel hoger geworden en verhandelbaarheid ook. De beveiliging die jarenlang prima voldeed moet dus aangepast worden waarbij het aannemelijk is dat een hogere security grade van toepassing wordt.

Samengevat

De security grade die van toepassing is op de apparatuur is afhankelijk van het object en de goederen en kan veranderen. Door gebruik te maken van een beveiligingssysteem dat Grade 3 gecertificeerd is kiest de klant voor een toekomstbestendige oplossing. Voor de installateur zorgt het voor minder voorraad, altijd de juiste spareparts, minder trainingsuren en altijd een passende oplossing voor het vraagstuk.

Lees ook onze andere updates en nieuwtjes!

UNii webinar: UNii Summer release v2.17

Nieuws
05 juli 2024

De gebruiksvriendelijke UNii Macro’s

Nieuws
21 mei 2024

De UNii is optimaal schaalbaar tot wel 4.096 inputs

Nieuws
07 mei 2024