UNii online gebruikersbeheer wordt nog flexibeler!

UNii online wordt zowel door de installateur als door de eindgebruiker gebruikt. Ideaal, want de installateur kan op afstand het systeem beheren en de eindgebruiker kan zonder aanvullende software het gebruikersbeheer zelf uitvoeren. Momenteel zijn de rechten van de gebruikers vast bepaald, maar dat gaat veranderen. In de nieuwste UNii firmware release van UNii online wordt het gebruikersmanagement namelijk flexibel instelbaar!

Wat is UNii online?
Met een user-interface, dat gelijk is aan die van UNii manager, kunnen installateurs UNii systemen op afstand beheren. In handige dashboards is de status van de systemen duidelijk zichtbaar en kan proactief actie worden ondernomen als dat nodig is.

Voor de installateur
De administrator van de installateur kan gebruikersrollen instellen. Deze rollen worden toegekend aan een gebruiker, bijvoorbeeld een Werkvoorbereider of monteur.
Per gebruikersrol kan ingesteld worden welke schermen in UNii online voor de gebruiker zichtbaar zijn. De administrator van de installateur heeft altijd toegang tot alle schermen.
Binnen een scherm wordt geen onderscheid gemaakt in content. Zie je een bepaald scherm, bijvoorbeeld secties, dan heb je binnen dit scherm toegang tot alle informatie.

Voor de eindgebruiker
De belangrijkste wijziging is zichtbaar voor de eindgebruiker. De installateur kan voor de eindgebruiker een gebruikersrol als administrator instellen.
Ook in deze gebruikersrol wordt, net als bij de monteur, ingesteld welke schermen toegankelijk zijn.
De administrator van de klant kan hierna gebruikersrollen voor andere gebruikers aanmaken. De rechten van deze gebruikers zijn maximaal hetzelfde als die van de administrator.
Met deze functie kan de installateur er dus voor zorgen dat de eindgebruiker ook toegang heeft tot bijvoorbeeld de logboeken of dynamic logging.

 

 

 

Lees ook onze andere updates en nieuwtjes!

UNii webinar: UNii Summer release v2.17

Nieuws
05 juli 2024

De gebruiksvriendelijke UNii Macro’s

Nieuws
21 mei 2024

De UNii is optimaal schaalbaar tot wel 4.096 inputs

Nieuws
07 mei 2024