Beveilig je locatie met toegangscontrole

Toegangscontrolesystemen bieden extra veiligheid en gebruikersgemak bij het betreden van een gebouw of ruimte. Dankzij de eenvoudige installatie en de mogelijkheden voor beheer op afstand is toegangscontrole een ideale aanvulling op de inbraakdetectie.

Toegangscontrole

Inzicht in toegang

Toegangscontrole is een cruciaal onderdeel van elk beveiligingssysteem. Het stelt organisaties in staat om te controleren wie toegang heeft tot hun faciliteiten. De UNii kan worden uitgebreid met uitgebreide toegangsmogelijkheden. Met één geïntegreerd systeem zijn zowel inbraakdetectie als toegangscontrole mogelijk. Deze unieke integratie voorkomt bijvoorbeeld dat de deur wordt geopend, terwijl de ruimte erachter door de inbraakdetectie wordt beveiligd. Eén systeem betekent ook één code, tag of pasje voor de bediening en één aanspreekpunt voor technische ondersteuning.

De installateur kan het systeem eenvoudig met UNii manager of UNii online programmeren, raadplegen en onderhouden. Ook de eindgebruiker kan met beide oplossingen eenvoudig zelf gebruikers aanmaken, codes en rechten toekennen.

Toegang én inbraakdetectie

Met een (DESFire) kaart of tag kan het UNii toegangscontrolesysteem worden bediend. Gebruik de tag eenvoudig voor het openen van bijvoorbeeld deuren of slagbomen. De bevoegdheden worden, door de eindgebruiker of installateur, in de UNii ingesteld met UNii manager of online. Hoog risico? Dan kan de tag ook in combinatie met een pincode worden gebruikt.
Heel handig is ook het gebruik van dezelfde kaart of tag voor het alarmsysteem. Schakel hiermee het alarm in- en uit en vervang het gebruik van codes.

Veiligheid

DESFire is de nieuwste generatie leestechnologie die is geïntegreerd in het bedieningspaneel en de kaartlezers van de UNii. De kaart of tag is voorzien van een veilige applicatie en voldoet daarmee aan de hoogste veiligheidseisen. Hierdoor is het dus niet mogelijk om de tag of kaart te kopiëren, zoals het geval is met veel oudere leesprincipes.

Naast de UNii kaarten en tags is het ook mogelijk om die van derden te gebruiken mits zij voldoen aan de hoge veiligheidseisen die aan de UNii varianten worden gesteld.

UNii deurcontroller

De deurcontroller is ontwikkeld om de installatie van toegangscontrole nog eenvoudiger te maken. De lezers kunnen via Wiegand of OSDP op de controller aangesloten worden. Omdat de deurcontroller in een 12V én 24V uitvoering leverbaar is kan deze aangepast worden op de toegepaste sluittechniek. Voeding van het slot kan dus direct vanuit de deurcontroller plaatsvinden. Uiteraard is de deurcontroller, net als de overige buscomponenten, voorzien van auto-adressing en een locatiebuzzer.
De behuizing van de deurcontroller is gelijk aan die van de UNii centrale en de I/O module en heeft dus ook de ruimte achter de kast voor kabel- en leidingwegen waardoor het plaatsen van afstandbussen tijdens de montage overbodig is. Extra tijdwinst bij het ophangen van de behuizing.

Tot 32 deuren beheren

Afhankelijk van de UNii uitvoering kan deze 16 deurcontrollers tot 32 deuren beheren. De kaartlezers kunnen onafhankelijk worden geprogrammeerd. Dat kunnen dus twee in/uit lezers bij één deur zijn of twee afzonderlijke lezers bij twee deuren. De deurcontroller kan op de bus gecombineerd worden met een kaartlezer interface of een AT-500 buslezer mits het totaal aantal niet wordt overschreden.

Uitbreidingen

Extra ingangen nodig in de buurt van de deurcontroller? Geen probleem want de deurcontroller kan voorzien worden van een UNii expansie module met 8 ingangen. Standaard is de deurcontroller voorzien van een Request to Exit (RTE) en deurstand signalering. Hiervoor zijn dus geen extra ingangen nodig.

Lezers

Voor iedere toepassing een lezer

De deurcontroller is voorzien van Wiegand en OSDP aansluitingen. Hierdoor is het mogelijk om een breed scala aan lezers aan te sluiten.
Uiteraard worden de eigen UNii lezers naadloos ondersteund. Deze zijn er in een normale uitvoering, met pincode en met een ultra dunne montage. Ook zijn er uitvoeringen met ingegoten bekabeling (pig-tail) waardoor de montage nog eenvoudiger wordt.
Omdat de UNii is ontwikkeld met het oog op integratie worden sinds kort ook de lezers van STid ondersteund. Deze Franse leverancier heeft een groot assortiment van lezers voor Wiegand, OSDP en ondersteunt het gebruik van Mobile Credentials zodat de smartphone gebruikt kan worden voor de toegangscontrole.
Alle lezers maken gebruik van DESFire EV2/3 omdat dit een betrouwbaar leesprincipe is met een versleutelde communicatie tussen de pas en de lezer.
Wil je meer weten over de STid-lezers, klik dan HIER.

Productspecificaties UNii deurcontroller

  • 2 UNii Wiegand kaartlezers

  • 2 relais uitgangen voor deursturing

  • Deurstandsignalering, RTE

  • 8 extra ingangen en 4 uitgangen via expansieprint

  • RS-485 (ingaand en uitgaand)

  • Autodetect

  • Locatiebuzzer

  • Uitvoering 12VDC/1,7A of 24VDC/1A

  • Voeding en acculader

  • Afmetingen 255 x 120 x 400mm (LxBxH)

Peter

Heb je interesse, of andere technische vragen?

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of wil je graag met ons samenwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.